Seminari

Ukoliko želite da krenete putem Reikija neophodno je da se prvo prijavite na seminar. Prijava za seminar je korak koji dolazi tek posle vaše odluke da ste spremni da preduzmete ovaj važan korak u vašem životu. Reiki vam pruža mogućnost napredka u svim oblastima, mogućnost samoisceljenja, mogućnost rada na sebi, mogućnost promene…. zato Reiki nije nešto što treba uraditi zato što vam je neko rekao da vama to treba ili ste možda čuli da je to nešto zanimljivo i interesantno. Reiki seminar nije nešto što treba uraditi izmedju dve obaveze, nešto usput. Reiki je poklon koji darujete samom sebi, drug do kraja života, saputnik koji će uvek biti tu u svakoj situaciji, na svakom mestu uvek tu za vas da priskoči i pomogne kada je to potrebno.

Odluka da kročite u ovaj predivan svet energija treba da bude samo vaše i treba da proistekne iz želje da se razvijate i radite na sebi, iz želje da poboljšate svoj život, iz spremnosti da promenite sve ono što vam više ne služi i otvorite se za jedan novi svet, svet pun novih mogućnosti.
Seminari se održavaju vikendom i traju dva dana.
Subotu koristimo da se upoznamo sa teorijom Reikija. Teoretski deo nam omogućava da lakše razumemo i shvatimo kako Reiki funkcioniše. Nedelja je rezervisana za praktičnu primenu.

Seminar Reiki I

Prvi korak na vašem putu Reikija započinje inicijacijom u I stepen. Inicijacijom Reiki učitelj čisti učenikov osnovni energetski kanal pri čemu pojačava vezu učenika sa izvorom Reiki energije. Na taj način postajete direktni provodnik te divne božanske energije. Inicijacijom dobijate mogućnost da do kraja života sprovodite Reiki I bez obzira da li nastavljate Reiki putem ili ostajete na I stepenu.

Inicijaciju u I Stepen može da dobije svako ko se oseća pozvanim I spremnim na taj korak. Nije potrebno nikakvo predznanje niti bilo koji uslov osim vaše iskrene želje. Sposobnost sprovodjenja i kanalisanja Reikija veoma je jednostavna I lagana tako da je čak I deca veoma lako mogu savladati. Nakon seminara možete jednostavnim spuštanjem ruku na telo sebi I drugima sprovoditi Reiki energiju.

Seminar Reiki II

Sledeći korak na vašem Reiki putu je inicijacija u II stepen Reikija. Uslov za ovu inicijaciju je inicijacija u I Stepen Reikija I praktikovanje Reikija od tri do šest meseci.

Ovim seminaram dobijate mogućnost kanalisanja znatno veće količine energije. Dobijate tri simbola koja vam omogućavaju da značajno povećate količinu energije koju kanališete ali i sposobnost da usmeravate Životnu energiju na daljinu kao i kroz vreme.
Viši nivo energije dovešće do dubljih promena u vašem životu.

Seminar Reiki III

Uslov za pohadjanje ovog seminara je završen Reiki I i II stepen kao I praktikovanje Reikija na sebi ili drugima od najmanje šest meseci do godinu dana. Za inicijaciju u treći Stepen reikija potrebna je I saglasnost Reiki Mastera- učitelja.
Ova inicijacija vas podiže na nivo Majstora.

Dobijate veću količinu energije ali I veću odgovornost kako za sebe tako I za druge. Cilj ovog seminara je širenje duhovne svesti, dobijanje spoznaje celine, jedisntva sa celokupnim postojanjem. Identifikacija koja je do sada definisana preko tela, emocija I razuma ustupa mesto identifikaciji sa sopstvenom dušom I višim nivoima svesti.

Nakon seminara polaznici dobijaju diplome/sertifikate o završenoj obuci u Reiki I, Reiki II i Reiki III stepen.

Reiki je prirodna metoda za unapredjenje zdravlja i rehabilitaciju i od 2008. je  odobena od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Reiki tretman i inicijacija ne mogu da izazovu nikakve fizičke i psihičke bolesti. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema potražite savet lekara.